Deze week behoorlijk warm en soms felle buien

Nederland – Het relatief koude lenteweer van de afgelopen twee weken is voorbij. Het wordt komende week behoorlijk warm met dinsdag en woensdag op veel plaatsen ruim 20 graden en woensdagmiddag mogelijk regionaal 25 graden. Daarbij is vooral dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond kans op forse onweersbuien.

Vorige week lag de middagtemperatuur vaak rond 10 graden en kwam het in de nachten lokaal tot vorst. De komende dagen is het stukken warmer. Maandag wordt het op veel plaatsen 16 tot 20 graden, dinsdag 19 tot 23 graden en woensdagmiddag kan het in het oosten lokaal zelfs 25 graden worden. Ook de nachten verlopen flink warmer. Vanaf dinsdag komt het kwik ’s nachts op de meeste plaatsen niet meer onder de 10 graden.

Regelmatig zon, maar ook soms forse onweersbuien
Maandag wordt een zonnige dag. Tussen 12:00 en 15:00 uur bereikt de zonkracht UV-Index 4 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 30-60 minuten kan verbranden. Geleidelijk trekken wel wat velden hoge bewolking over het land, maar de zon blijft hier doorheen schijnen.

Ook de dagen daarna is de zon te zien, maar zijn er wel meer wolken. Gedurende de dag ontstaan fikse stapelwolken die uit kunnen groeien tot onweersbuien. De felste buien worden op dit moment dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond verwacht.

Minder buien richting volgende weekend?
Op donderdag en vrijdag is de buienkans nog hoog. Zeker donderdag is ook nog kans op felle onweersbuien. Daarna stijgt de kans op een overgang op een overwegend droog en vrij zonnig weertype. Er is echter ook kans op aanhoudend wisselvallig weer met soms zon, maar ook dagelijks buien.

Back to top button