Dertiende editie Spooktochten van Zeerijp: Speciale editie en met 1100 deelnemers volgeboekt

Zeerijp – Dit jaar worden de Spooktochten van Zeerijp voor de dertiende keer georganiseerd op vrijdag 15 en zaterdag 16 november. Dertien jaar geleden voor de eerste keer, toen met zo’n 50 deelnemers, maar inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk evenement, waar circa 100 vrijwilligers twee avonden het complete dorp op zijn kop zetten en vanuit het hele land ruim 1100 (elfhonderd!) deelnemers op af komen. Dat de Spooktochten van Zeerijp tot de grootste en meest spectaculaire van de regio zijn gegroeid is niet onopgemerkt gebleven. Diverse media zoals kranten, radio en televisie weten hun weg te vinden om verslag te doen van zowel de voorbereidende werkzaamheden, als van de ervaringen van vrijwilligers en deelnemers.

Waarderingsprijs en deelnemers met een verstandelijke beperking
Ook gemeente Loppersum liet blijken trots te zijn op het evenement door in 2015 de waarderingsprijs voor vrijwilligers toe te kennen aan de organisatie, iets waar we natuurlijk zeer dankbaar voor zijn! Omdat bij deze prijs ook een geldbedrag behoorde, hebben we in dat jaar de mogelijkheid kunnen bieden om een grote groep deelnemers met een verstandelijke beperking te laten deelnemen in een speciaal aangepaste Spooktocht, compleet met maaltijd in het Dorpshuis “Bij Jacobus” Zeerijp en gezellig napraten met koffie en thee, na het lopen van de route. Een geweldige ervaring voor de organisatie en vrijwilligers, maar ook zeker voor de deelnemers, die door stichting de Brug Noord Groningen begeleid werden tijdens de avond.

Dit jaar kregen we dan ook weer een verzoek van de Brug Noord Groningen of er wellicht mogelijkheden waren om dit nog eens mogelijk te maken, maar nu voor een groep van zo’n 100 deelnemers. De organisatie van de Spooktochten van Zeerijp is daarom direct aan de slag gegaan om aan dit verzoek gehoor te geven: Het aanpassen van de Spooktocht op vrijdag 15 november, zodat deze het eerste deel van de avond geschikt is voor deelnemers met een verstandelijke beperking en er voor zorgt dat deze bijzondere groep deelnemers een onvergetelijke avond zal beleven. Uiteraard wilden we dit ook dit jaar weer kosteloos kunnen aanbieden en zijn we op zoek gegaan naar financiële ondersteuning: Er werd subsidie aangevraagd bij gemeente Loppersum en er werd gezocht naar sponsoren. Met succes! Subsidie van de gemeente werd toegekend en meerdere sponsoren meldden zich om een bijdrage te leveren. Inmiddels hebben we de financiën zo goed als rond, maar kunnen nog wel wat steun gebruiken. We willen heel graag iets extra kunnen doen voor de deelnemers, die toch al grote moeite hebben om deel te nemen aan evenementen en het zo verdienen om eens een geweldige avond te beleven! Wilt u (met uw bedrijf) een bijdrage leveren aan dit mooie initiatief? De organisatie zou u enorm dankbaar zijn, maar u zult ook de deelnemers een heel groot plezier doen! Neem contact op via onze website of e-mail en we bespreken de mogelijkheden. Uiteraard zult u, als sponsor, ook genoemd worden in al onze publicaties en promoties over deze speciale editie van de Spooktochten van Zeerijp!

Met 1100 deelnemers volledig volgeboekt
De organisatie en alle vrijwilligers zijn al druk om de Spooktochten van Zeerijp weer tot in de puntjes te verzorgen en er weer een evenement van te maken wat zijn weerga niet kent. Zoals gezegd voor de groep deelnemers met een verstandelijke beperking, maar zeker ook voor iedereen die wil deelnemen aan de reguliere Spooktochten van Zeerijp. De aanmeldingen komen al maandenlang binnen en sinds enkele weken zijn de Spooktochten van Zeerijp, met 1100 deelnemers, volledig volgeboekt. Alleen als er annuleringen komen kunnen deelnemers eventueel nog inschrijven. Houd hiervoor de website in de gaten! Opgave kan alleen via de website: www.spooktochtzeerijp.nl waar het opgaveformulier te vinden is

Back to top button