Derde editie Noord Groninger Sportgala in monumentale Nicolaikerk

Appingedam – De kogel is door de kerk. Een betere omschrijving had er niet verzonnen kunnen worden voor de beslissing die het bestuur van de stichting EemsmondSport Delfzijl deze week heeft genomen. De derde editie van het Noord Groninger Sportgala wordt namelijk in de monumentale Nicolaikerk in Appingedam gehouden. Het gala vindt plaats op zaterdag 13 februari 2016. Tijdens dit evenement worden de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van Noord-Groningen gekozen.

Voetbaltrainer Jeroen de Munck van vv Poolster uit Spijk, het Wielercomité Usquert en meervoudig wereldkampioen Anne Kamminga uit Uithuizen gingen begin dit jaar met de Awards naar huis. Zij kregen uiteindelijk de meeste stemmen.

Het voordragen van kandidaten voor het volgende gala kan vanaf 1 november, maar nu al komen er verzoeken binnen om mensen en organisaties te nomineren. De afgelopen editie kreeg de stichting maar liefst 179 aanmeldingen. Of dit aantal overtroffen wordt, durft het bestuur niet te zeggen. Voorzitter Nanko Kiel: Het zou mooi zijn, maar een vereiste is het niet. We zien wel hoe het gaat lopen.’

Na 1 januari wordt er een selectieprocedure in gang gezet en is het de bedoeling dat er uiteindelijk een lijst met genomineerden over blijft. Deze wordt op de website www.eemsmondsport.nl geplaatst. Bezoekers van de site krijgen dan, net als eerder dit jaar, tot kort voor de verkiezing de gelegenheid om middels een stemformulier hun favoriet aan te wijzen.

Kiel: ‘Wij willen als stichting ook nu geen bemoeienis hebben met de stemronde. Het enige dat we controleren is of er ook vreemde dingen tijdens het stemmen gebeuren. Daarvoor hebben we echter een ICT-er in huis. Hij ziet er op toe dat alles volgens de regels gebeurt.’

De voorbereidingen voor het gala zijn in volle gang. Het gaat tijdens de avond niet alleen om de verkiezing, maar ook om het programma er omheen. Hoe dat er uit komt te zien kan de organisatie nog niet vertellen. ‘Daar wordt druk aan gesleuteld. We proberen er in ieder geval weer wat moois van te maken’, zegt Kiel.

Back to top button