fbpx
7.4 C
Delfzijl
4 december 2020 15:07

Demonstratie Walking voetbal –voetbal voor ouderen- in Delfzijl

Delfzijl – In de haven van Delfzijl draait het vanaf woensdag 10 tot en met zondag 14 januari om voetbal. De loods van Wijnne Barends wordt omgetoverd tot het Groningen Seaports Stadion. Eurocup Delfzijl is een jeugdtoernooi voor profclubs.  Dit jaar wil Eurocup Delfzijl zich ook graag inzetten voor de oudere voetballers. Daarvoor heeft de organisatie de samenwerking gezocht met NEC Delfzijl.

Daarom zal er op donderdagochtend 11 januari om 09:30 uur voor 60-plussers een demonstratie Walking Football worden gegeven. Hierbij zullen de OldStars, het Walking Football-team van FC Groningen, speciaal te gast zij voor een demonstratie  in de haven van Delfzijl. De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren om zelf een OldStars-team te starten.

Walking football

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Bij het Walking Football begint de training altijd eerst met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met Walking Football, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop. Bij voldoende animo zal NEC Delfzijl na deze demonstratie walking voetbal graag toevoegen aan haar voetbal aanbod.

Uitnodiging voor demonstratie

Ben je een 60-plusser of ken je een 60-plusser die graag mee wil doen of gewoon nieuwsgierig is? Kom dan langs op donderdag  11 januari om 09:30 uur  in het Groningen Seaports Stadion in de haven van Delfzijl voor meer uitleg en een demonstratie. Iedere bezoeker zal worden getrakteerd op koffie met appelgebak.

Volg ons op

10,600FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten