Delfzijlsters mogen meedenken over naam nieuwe brug in centrum

Delfzijl – Inwoners van de gemeente Delfzijl mogen meedenken over de naam van de nieuwe brug die het cen-trum van Delfzijl verbindt met de nieuwe boulevard en het nieuwe strand. ‘De brug vormt het sluitstuk van het project Marconi Buitendijks’, zegt wethouder Jan Menninga. ‘Deze verbinding is belangrijk voor de ontwikkeling van de havenstad en de toegankelijkheid van het unieke Wadden Werelderfgoed. Eind 2020 moeten fietsers en voetgangers hiervan gebruik kunnen maken. Om de brug niet naamloos in gebruik te nemen, vragen we onze inwoners om suggesties.’

Eén naam per inwoner
Elke inwoner mag één naam voor de nieuwe brug doorgeven. Aan de naam worden vooraf geen bijzondere eisen gesteld. De inzendingen moet vóór maandag 20 april bij de gemeente binnen zijn.
De bedachte naam met een toelichting (waarom juist deze naam), met daarbij de eigen naam en contactgegevens kunnen per e-mail naar marconi@delfzijl.nl gestuurd worden. Per post kan de inzending met toelichting naar de gemeente Delfzijl, postbus 20.000, 9930 PA Delfzijl. De gemeentelijke Commissie Naamgeving gaat alle inzendingen beoordelen, maakt een keuze en legt de naam ter goedkeuring voor aan het college.

Feestelijke ingebruikname
De inzender van de winnende naam krijgt een uitnodiging om samen met wethouder Jan Menninga de brug feestelijk in gebruik te nemen. Naar verwachting is dit medio december. Dan wordt ook de gekozen naam van de brug onthuld. De inwoner die de winnende naam heeft bedacht krijgt ook een strandtas met twee badlakens.

Meer informatie
De provincie Groningen en het Waddenfonds dragen financieel bij aan het project Marconi Buitendijks. Daarnaast wordt het werk mogelijk gemaakt door vele partijen. Het gehele project is eind 2020 klaar. Kijk voor meer informatie over Programma Marconi op www.delfzijl.nl/waterfront-delfzijl-marconi.

Back to top button