fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Delfzijlsters aanschouwen na vier jaar van werkzaamheden de nieuwe boulevard en het stadsstrand

Delfzijl – De nieuwe boulevard en het stadsstrand in Delfzijl zijn sinds vrijdagmiddag toegankelijk. Vele Delfzijlsters namen vrijdag gelijk al een kijkje via de nieuwe burg die het centrum met het strand verbindt. Je kijkt vanaf de brug meteen uit over zee. Dit weekend staat er een stand met etenswaren op de boulevard.

Werklieden leggen de komende weken nog de laatste hand aan de afwerking. Het strand in Delfzijl is door de werkzaamheden aan de zeedijk en het strand bijna vier jaar niet toegankelijk geweest.

Herplaatsing monumenten
Op de boulevard en de dijk worden nog een aantal kunstwerken en het loodsmonument teruggeplaatst. De zeven vlaggenmasten van de Wapperkunst Galerie markeren straks de plek waar de nieuwe brug aansluit op de boulevard. Vlakbij Hoogwatum wordt het Ede Staal monument teruggeplaatst. Op het strand komt nog een waterspeelelement waar kinderen kunnen spelen.

Wethouder Jan Menninga: “Vanuit het project Marconi zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe boulevard en het stadsstrand bijna afgerond. Hekwerk wordt verwijderd en daarmee is het gebied, met uitzondering van de kwelders open voor bezoekers. Een lang gekoesterde wens van zowel gemeente, inwoners als ondernemers gaat hiermee in vervulling!”

Stuifzand
Wel is het verstuiven van het zand nog een aandachtspunt. De gemeente heeft nu schermen geplaatst langs het strand om het verstuivende zand vanaf het strand te beperken. Met een stevige wind richting land waait het zand over de dijk heen en komt onder andere in het centrum terecht.

Officiƫle opening
De officiƫle opening van de boulevard en het stadsstrand vindt afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen op vrijdag 25 juni plaats.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer