fbpx
13.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home 112-nieuws Delfzijlster binnen twee dagen drie keer aangehouden

Delfzijlster binnen twee dagen drie keer aangehouden

Delfzijl/Enschede – Een 23-jarige man uit Delfzijl is afgelopen week in twee dagen drie keer aangehouden. De man beging in totaal vier strafbare feiten, waarvan drie in Twente.

De man werd donderdag 2 maart aangehouden in Groningen vanwege vernieling van een ruit. Na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten. De Delfzijlster stapte op de trein naar Enschede. Op het station aldaar kreeg de man het aan de stok met een medewerker van de NS. De ruzie escaleerde, waarna de man door drie NS-medewerkers en vier burgers in bedwang moest worden gehouden. De Delfzijlster werd vervolgens overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Bij het verhoor de volgende dag deed de man zijn beklag over het arrestantencomplex. Volgens de Delfzijlster was het bed, water en eten slecht. Na het verhoor mocht de man het arrestantencomplex verlaten, echter wilde hij dit niet. Met de nodige mankracht werd man als nog op straat gezet. Toch bleef de Delfzijlster drie uur lang bij het arrestantencomplex hangen, hij mocht daarop weer naar binnen. Uiteindelijk mocht hij weer vertrekken en reisde richting Hengelo.

Daar werd de man aan het begin van de nacht wederom aangehouden. Dit keer voor het niet voldoen aan een bevel. Na deze strafbare feiten in korte tijd werd besloten diverse hulpinstanties in te schakelen. De man heeft een opvangadres gekregen en wordt daar verder geholpen.

Voor de gepleegde strafbare feiten moet de Delfzijlster zich later verantwoorden voor de rechter.

Advertenties