Delfzijl ondersteunt nieuw wijkcentrum voor Tuikwerd

Delfzijl – Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om de stichting Kaarnhoes in Tuikwerd een subsidie van € 75.000,- te verlenen voor het realiseren van een nieuw wijkcentrum. Van de achttien dorps- en buurthuizen in de gemeente is het nieuwe wijkcentrum de zestiende in rij dat een bijdrage ontvangt voor het renoveren of realiseren van een dorps- of buurthuis.

Wethouder Jan Menninga: “Tuikwerd is een woonwijk met weinig voorzieningen. Elkaar ontmoeten is dan minder vanzelfsprekend. Het is daarom een mooi initiatief van de stichting Kaarnhoes om een nieuw wijkcentrum te bouwen. Hierdoor is er meer ruimte om de huidige en toekomstige activiteiten te laten plaatsvinden. Ook zijn er plannen voor de herinrichting van de buitenruimte op langere termijn. Daarmee vormt het wijkcentrum straks het nieuwe hart van de wijk waar binnen en buiten van alles te beleven is.”

Nieuw wijkcentrum, bestuur en activiteiten

De stichting wil naast een nieuw wijkcentrum ook vernieuwen met de mensen die actief zijn voor de inwoners uit de wijk. Een aantal initiatieven zijn al gestart zoals kinderactiviteiten en een natuuractiviteit. Het bestuur van de stichting is ook op zoek naar nieuwe mensen die het wijkcentrum straks willen door ontwikkelen als nieuw hart van Tuikwerd.

Back to top button