DelfSail wil na dertig jaar weer gastheer zijn voor internationale Tall Ships Race

Delfzijl – De organisatie van DelfSail streeft er naar om de zevende editie van het nautische evenement te laten plaats vinden in 2022. Delfzijl wil voor het eerst in dertig jaar gastheer zijn voor de internationale Tall Ships Race. Dit maakte voorzitter van de stichting DelfSail, Jan Koolhof, bekend in het Dagblad van het Noorden.

Mocht het de organisatie lukken om de jaarlijkse Tall Ships Race van de Sail Training International naar Delfzijl te halen betekend dit dat er tientallen klassieke ‘tall ships’ naar de haven van Delfzijl komen.

Jaar uitstel
DelfSail wordt normaal gesproken eens in de vijf jaar georganiseerd, dat zou betekenen dat er in 2021 weer een editie van DelfSail plaats zou vinden, dit is een jaar verschoven. Een jaar uitstel is nodig om Delfzijl aan te melden als wedstrijdhaven. Het is nog niet zeker of Delfzijl als wedstrijd haven wordt aangewezen, de organisatie van DelfSail werkt nu aan een ‘bidbook’ om in race te worden opgenomen.

In het najaar beslist de organisatie van de Tall Ships race welke havens als starthaven fungeren. Naast de haven van Delfzijl is ook Den Helder in de race om als wedstrijdhaven voor de Tall Ships Race te worden.

Back to top button