DelfSail 2021 introduceert kledinglijn

Delfzijl – Achter de schermen wordt al twee jaar hard gewerkt aan Delfsail 2021. “Het beste middel tegen een pandemie is de moed erin houden en een frisse wind uit zee. Onze voorvaderen hebben door hun pioniersdrang vele stormen overwonnen. Het thema van de volgende DelfSail is niet voor niets: The Legacy of the Seven Seas”, aldus directeur Jeannette Blijdorp-Jonker van DelfSail 2021.

Om dat positieve gedachtengoed over te dragen hebben de organisatoren ook een inspirerende en stijlvolle kledinglijn ontwikkeld. “Al vanaf de zomer is de productie in volle gang”, vertelt Jan Pier Tilma, directeur van BrandMore. “Maar door de wereldwijde coronamaatregelen draaiden onze fabrieken op halve bezetting en konden wij niet alles op tijd binnen krijgen voor 5 december.” De eerste collectie zal in de tweede week van december alsnog leverbaar zijn.

Omdat door Covid-19 steeds meer consumenten online hun boodschappen doen, wordt er een complete online shop ontwikkeld waar vanaf maandag alle merchandise artikelen besteld kunnen worden. Het DelfSail-gevoel zit niet alleen in de mooie kleding en merchandise.

Wel kunnen de ‘DelfSail-hebbedingen’ nu al bekeken en/of gepast worden bij Smit Sport in Delfzijl. De winkel heeft inmiddels de etalages er al op ingericht. Vanaf 15 december kan iedere Delfzijler bij Smit Sport langs om de kleding en de collectors items te bewonderen en te kopen. De winkel ligt dan helemaal vol.

DelfSail heeft ook een nauwe samenwerking met lokale en regionale bedrijven. De organisatie van DelfSail 2021 kiest bewust voor zoveel mogelijk partners uit de eigen regio.

“DelfSail is meer dan alleen een evenement met prachtige grote schepen uit de hele wereld. Het is een symbool van veerkracht en ondernemerschap. DelfSail laat zien dat wij hier tot bijzondere dingen in staat zijn door het bundelen van onze kracht, kennis en creativiteit”, zegt Jeannette Blijdorp van DelfSail. “Samen zijn wij DelfSail! Dat is onze erfenis, onze Legacy!”

Back to top button