donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Bart Arntzen ontvangt Melvin Jones Fellowship Award voor project in Zambia

spot_img

Appingedam – Bart Arntzen heeft gisteravond tijdens een digitale bijeenkomst van de Lionsclub een Melvin Jones Fellowship Award in ontvangst mogen nemen. Bart vertelde tijdens de digitale bijeenkomst van de drie Noordelijke provincies over de jaren die hij in Zambia heeft gewerkt. Hij realiseerde daar een project met zonnepanelen voor het ziekenhuis in de plaats Lukulu.

Het is precies een jaar terug dat hij daar was voor de officiële in gebruikstelling van de installatie. Zonnepanelen bedekken twee grote daken, een batterijvoorziening kan gebruikt worden voor de nacht. “Er zijn inmiddels echt levens gered doordat er nu 24 uur per dag geopereerd kan worden, wat voorheen niet mogelijk was. En dat voor het enige ziekenhuis in de regio!”, vertelt Theo Kruijver, president van de Lionsclub Appingedam Delfzijl.

Districtscommissaris Ton Ophof reikte gisteravond de award coronaproof uit. “Bart heeft met het project Lukulu de Lionsorganisatie geïnspireerd en gemobiliseerd. Met de bijdragen van de Lionsclub Appingedam Delfzijl heeft hij de benodigde fondsen bij elkaar weten te krijgen. Zo kwamen er bijdragen van andere Lionsclubs in Nederland en ook de club in Bremerhaven ondersteunde het project. De bijdragen van North Sea Lions en de Lions Club International Foundation maakten het project in deze omvang mogelijk.”, aldus Ton Ophof.

Bart Arntzen was blij verrast en had het totaal niet verwacht. De online aanwezigen feliciteerden hem en zijn trots op deze hoge onderscheiding voor een lid van de Lionsclub Appingedam Delfzijl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten