fbpx
7.4 C
Delfzijl
dinsdag 18 februari 2020
Home Algemeen Definitieve dienstregeling bus 2020 bekend: nieuwe route lijn 6 en nachtbus naar...

Definitieve dienstregeling bus 2020 bekend: nieuwe route lijn 6 en nachtbus naar Delfzijl

Delfzijl – Op zondag 15 december 2019 start de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Op 8 mei zijn de ontwerp-hoofdlijnen bekend gemaakt. Op deze hoofdlijnen hebben o.a. reizigers, inwoners, gemeenten en Consumentenplatforms Groningen en Drenthe een reacties gegeven. Op basis hiervan heeft het bestuur van het OV-bureau recent de definitieve hoofdlijnen goedgekeurd.

Q-link 6: Vervallen halte Geerstuk Delfzijl en nieuwe route via Tuikwerd
50 personen hebben gereageerd op de voorgenomen routewijziging waardoor Q-link 6 niet meer langs de halte Geerstuk komt. De alternatieve halte ligt op loopafstand en de nieuwe route heeft een drie keer zo groot bereik.

De haltes die op deze nieuwe route worden aangedaan zijn reeds bestaand en toegankelijk uitgevoerd. De gemeente heeft aangegeven de afweging van het OV-bureau te volgen. Besloten is dan ook de route te wijzigen en voortaan via de wijk Tuikwerd te laten rijden.

Tekst gaat door onder de foto.

Lijn 41: Route door Holwierde naar Appingedam blijft behouden
Vanuit Holwierde is door een bewoners, de wethouder van Delfzijl en in de pers aandacht gevraagd voor het behoud van de bediening van haltes in het dorp, in plaats van het hernieuwd in gebruik nemen van de haltes aan de provinciale weg bij Holwierde. Deze wens wordt zowel gevoed vanuit het behoud van voorzieningen in het dorp als vanuit het argument van verkeersveiligheid.

Verwacht wordt dat reizigers de provinciale weg niet via de tunnel maar rechtstreeks oversteken. Na overleg met provincie, gemeente (ambtelijk en bestuurlijk) en Qbuzz is besloten de huidige route door Holwierde naar Appingedam te behouden. De in de ontwerp hoofdlijnen voorgestelde route via Delfzijl, die in tijd neutraal is, vervalt daarmee.

Nadeel van behoud van de route door het dorp is dat deze verstoringen kent door tractoren en ander verkeer dat incidenteel de bus blokkeert, waardoor de treinaansluiting onbetrouwbaarder is. Lijn 41 rijdt echter niet meer door naar Delfzijl, maar rijdt tot Appingedam. Enkele scholierenritten rijden nog wel door naar halte De Sikkel.

Lijn 406: Nachtbus Groningen – Delfzijl
In de nieuwe dienstregeling is voor het eerst een nachtbus opgenomen tussen Groningen en Delfzijl. Deze zal gaan rijden om 02:50 en 05:10 vanaf het hoofdstation in Groningen en rijdt tot het station in Delfzijl. Onderweg zal deze bus de haltes van Q-link 6 aandoen.

Advertenties
Advertenties