Deelnemers zwem4daagse in het K.P. Zijlbad kunnen zich laten sponsoren; opbrengst gaat naar de Maarten van der Weijden Foundation

Loppersum – In het K.P. Zijlbad in Loppersum wordt van dinsdag 31 augustus tot en met vrijdag 3 september de Zwem4daagse gehouden.

De deelnemers zwemmen vier dagen achtereen een afstand van 250, 500 of 1000 meter in het zoutwaterbad. Als beloning voor de geleverde prestatie krijgt iedereen na de vierde keer zwemmen een medaille. 

De deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie en vrienden. Een persoonlijke sponsorkaart kan gedownload worden via www.zoutwaterbad.info. Het geld dat zo verzameld wordt, kan tijdens de slotavond op 3 september worden ingeleverd. De opbrengst gaat naar het Maarten van der Weijden Foundation, deze zet zich volledig in voor onderzoek en preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. 

Deelnemers van de Zwem4daagse moeten over een zwemdiploma beschikken. Zij kunnen zich opgeven bij de kassa of via de website. Inschrijven kan op dinsdagavond 31 augustus vanaf 18.00 uur. Dagelijks wordt er gezwommen vanaf 18.30 uur. De vaste baantjeszwemmers kunnen ook van 12.30 tot 14.00 uur hun afstand voor de zwem4daagse afleggen.

De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Tijdens de Zwem4daagse is het bad gratis toegankelijk en er is koffie, thee en ranja. Ook niet-zwemmers zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Het maximum aantal bezoekers is 250.

Back to top button