fbpx
11.5 C
Delfzijl
woensdag 08 juli 2020
Home Algemeen Decemberactie voedselbank veelbelovend begonnen

Decemberactie voedselbank veelbelovend begonnen

Delfzijl – Na het eerste weekend bij één supermarkt, kijken de vrijwilligers van de Voedselbank Appingedam – Delfzijl hoopvol naar het komende actieweekend van 15 en 16 december.

Bij de actie in de Albert Heijn in Appingedam is afgelopen weekend voor bijna drieduizend euro aan producten binnen gebracht. Daarmee kunnen al heel veel klanten van de Voedselbank worden geholpen. Maar het grootste deel van de actie moet nog komen.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 december is de grote inzamelingsactie bij de AH’s in Delfzijl en Loppersum, de Coöp Supermarkten in Appingedam en Spijk, de Jumbo’s in Appingedam en Delfzijl en de Spar in Wagenborgen. Vrijdag zijn de vrijwilligers van de Voedselbank van 09:00 – 20:00 uur in de supermarkten en zaterdag van 09:00 – 17:00 uur.

De klanten van de supermarkten krijgen een lijstje met producten waar de Voedselbank het meest behoefte aan heeft. Het gaat met name om houdbare melkproducten, rijst en pasta’s, koffie en thee en blikken of potten groente. Die kunnen bij de vrijwilligers van de Voedselbank worden ingeleverd.

De voedselbank Appingedam – Delfzijl ondersteunt wekelijks ongeveer 150 gezinnen. Met deze decemberactie wil de voedselbank graag de voorraad weer op peil brengen en proberen iets extra’s te geven voor de komende feestdagen.

Advertenties