9.2 C
Delfzijl
17 mei 2021 00:14

Debuut Grunneger roman Nico Torrenga

Appingedam – Het nieuwe boek ‘n Aarm verdrait’ van Nico Torrenga is afgelopen maandag verschenen. Deze Grunneger roman wordt uitgegeven door Stichting t Grunneger Bouk.

Ruim twee jaar geleden schreef Torrenga een kort verhaal geïnspireerd op het leven van een oude bekende. Echter voelde dit verhaal niet als compleet en na het winnen van de provinciale Groninger schrijfwedstrijd in 2019 begon het gepuzzel om dit fictief verhaal rond te krijgen.

‘Een verhaal schrijven gaat niet zomaar. Daar gaat veel denkwerk en onderzoek aan vooraf. Je creëert een fictief verhaal over een oude dame die een heel leven heeft ervaren, die familie en vrienden heeft, woont in een omgeving, etc. Allemaal puzzelstukjes die uiteindelijk op hun plek vallen en daarmee het verhaal compleet maken. ’n Aarm verdrait’ is een verhaal met een lach en een traan. Over blijdschap en verdriet dat menig ervaart, maar waar men ook moet leren dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Juist in deze moeilijke tijden van onzekerheid en eenzaamheid is het van belang dat wij er voor elkaar zijn, dat ondanks er weinig fysiek contact mogelijk is, wij onze menselijkheid een oprecht gezicht moeten geven, aldus Torrenga.

De 48-jarige kapper uit Appingedam is inmiddels geen onbekende is de Grunneger schrijfwereld. Zo gaf hij in 2018 ‘Tied veur dieverdoatse’ uit. Een bundel vol korte hilarische verhalen over het echtpaar Wubbe en Janna Tillema. Daarnaast schrijft hij toneelstukken in het Nederlands en Gronings die in heel Nederland en België worden opgevoerd, publiceert geregeld zijn proza in Toal & Taiken, Kreuze en op Dideldom.com Ook is hij zeer actief op Facebook, o.a. Grunnen toal en cultuur en maakt hij sinds de coronacrisis geregeld humoristische filmpjes als zijn alter Neef Geert. Deze zijn terug te vinden op Facebook en You tube. ’t Leven is al stoer genog… Elk kin op t heden wel wat dieverdoatsie bruken,’ aldus Torrenga

Het boek ’n Aarm verdrait’ kunt u bestellen via info@nicotorrenga.nl. Ook te koop bij de Albert Heijn (Appingedam, Winsum en Uithuizen), de boukenkist te Scheemda en diverse boekenzaken in de gehele provincie. Prijs van het boek is € 12,50. meer informatie op www.nicotorrenga.nl

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten