De voordelen van een bedrijfswagen leasen

Nederland – Als je voor je werk heel Groningen door moet, dan is het wel zo handig om over een goede bedrijfswagen te beschikken. Het leasen van een bedrijfswagen brengt veel voordelen met zich mee. Zowel grote bedrijven als kleine organisaties en ondernemers kunnen hier veel baat aan hebben. Je kan het beste een bedrijfswagen leasen die aansluit op je wensen en een gepast laadvermogen kent. Hieronder geven je advies over het leasen van een bedrijfswagen zodat je altijd zorgeloos onderweg bent.

Voordelig bedrijfswagen leasen

Het leasen van een bedrijfswagen wordt vooral voor ondernemers als een groot voordeel gezien. De lening voor leasen is namelijk een stuk goedkoper dan als je een bedrijfswagen zou kopen. Je houdt zo meer geld over om te investeren in je bedrijf. Bovendien kun je bij het leasen uit allerlei merken kiezen en zo een bedrijfswagen rijden waar jij je comfortabel in voelt. Bovendien is het regelen van onderhoud en reparatie vaak erg makkelijk bij het leasen. Veel garages werken namelijk samen leasemaatschappijen, waardoor jij kunt profiteren van voordelig onderhoud. Zo kun je binnen no-time weer de weg op.

Verder betaal je een vast bedrag voor de bedrijfswagen en ben je dus iedere maand dezelfde kosten kwijt. Leasemaatschappijen dekken de kosten bij pech of bij reparatie, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken. Het leasen van een bedrijfswagen zorgt voor consistentie in je uitgaven. Daarnaast is het aanschaffen van een leasewagen een gemakkelijk en snel proces. Alles komt namelijk op één verzamelfactuur te gaan, waardoor je niet hoeft te worstelen met allerlei offertes en losse facturen.

Het laadvermogen van een bedrijfswagen

Als je een bedrijfswagen gaat leasen is het belangrijk om rekening te houden met het laadvermogen. Vooral als je zware spullen gaat vervoeren moet de wagen het gewicht natuurlijk wel aan kunnen. Zo niet, dan kan de bedrijfswagen beschadigd raken en zelfs technische problemen oplopen. Bovendien kan het je rijkwaliteit behoorlijk beperken als de bedrijfswagen overladen is. De ligging op de weg wordt hierdoor onprettig en kan leiden tot een onzekere rijstijl. Om dit soort situaties te voorkomen is het essentieel om op de hoogte te zijn van het laadvermogen van bedrijfswagens.

Voordat je een bedrijfswagen gaat leasen dien je eerst na te gaan hoeveel gewicht je gaat vervoeren. Mocht je meer dan 1500 kilo willen vervoeren, dan zul je een zware bedrijfswagen moeten leasen. Je hebt in dit geval wel Rijbewijs C nodig. Rondrijden met hoge gewichten kost namelijk flink wat vaardigheden, dus niet iedereen kan zomaar met duizenden kilo’s op stap.

Twijfel je over welk laadvermogen je nodig hebt? Dan kun je altijd advies vragen aan een leasemaatschappij. Zij helpen je graag verder en ondersteunen je in de zoektocht naar de perfecte bedrijfswagen. Bovendien kunnen de maatschappijen je technisch advies geven als je specifieke eisen hebt. Een leasemaatschappij kan je adviseren over voorwiel- of achterwielaandrijving, laadruimte bescherming en over het belang van een dubbelcabine. Zo komen jullie samen tot een geschikte bedrijfswagen waar je helemaal tevreden over bent.

Back to top button