20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 13:53

De VGME verstevigt haar positie met Raad van Advies en voltallig bestuur

spot_img

Noord-Groningen – De Vereniging Groninger Monument Eigenaren heeft nu een voltallig bestuur en een Raad van Advies. De in april 2017 opgerichte vereniging is heeft het aantal leden geleidelijk zien gegroeid. Het ledental vormt nu een solide basis om het bestuur te sterken in het feit dat zij een belangrijke groep gedupeerde eigenaren en bewoners van al het gebouwde erfgoed vertegenwoordigd.

Na een oproep onder de leden, hebben zich voldoende kandidaten gemeld voor een functie in het bestuur. Deze is nu op volle sterkte. Verder is er de afgelopen maanden gewerkt aan het samenstellen van de Raad van Advies. Een belangrijk adviesorgaan voor het bestuur. Gezamenlijk beschikken zij nu over een groot en stevig netwerk: een belangrijke basis voor het tot stand komen van toereikende oplossingen in het taaie aardbevingsdossier. Te meer daar we, qua oplossingen, verder weg zijn dan ooit.

Het bestuur van de vereniging heeft het afgelopen jaar veel energie gestoken in het bouwen van het benodigde netwerk bij belangrijke stakeholders in het dossier. Een voorwaarde om te komen tot resultaat. Daarnaast is zij doende geweest het contact tussen de leden onderling te versterken, een activiteit die het komend jaar verder zal worden geïntensiveerd. Verder zijn er een zestal speerpunten gedefinieerd, te weten Behoud Erfgoed, Status Aparte, Eigenaar Centraal, Pragmatische aanpak, Herstel van vertrouwen en de Governance. Het komend jaar zal middels een voorlichtingsronde aan de leden worden voorgelegd hoe de concretisering van de speerpunten er uit ziet. Belangrijk uitgangspunt is dat we van het conflictmodel naar een oplossingsmodel moeten. De vereniging wil middels dialoog en overleg tot overeenstemming komen met verantwoordelijke partijen, waarbij een effectieve besteding van (publieke) middelen uitgangspunt is.

Een voltallig bestuur en Raad van Advies is hiervoor een voorwaarde. De Raad van Advies van de vereniging bestaat uit de volgende personen (in willekeurige volgorde): Peter Breukink – directeur Stichting Groninger Oude Kerken, Marco Glastra – directeur Het Groninger Landschap, Albert Rodenboog – voormalig burgemeester Loppersum, Winfryd de Haan – de Haan Advocaten, Pieter Siebinga – ouddirecteur Restauratiefonds, Paul Meurs – deeltijd hoogleraar TU Delft Heritage and Architecture.

Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door de volgende personen: Derk Kremer – voorzitter, Goos Gosling Slotegraaf,         Pieter Bouwman, Edwin Tiben, Marc Steenhuis, Kees Andriesse.

Zowel de Raad van Advies als het Bestuur bestaat uit vrijwilligers die zeer gemotiveerd zijn om zich sterk te maken voor het behoud van ons erfgoed.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten