De Noord-Groningse Uitdaging komt lekker op gang

Uithuizen – Donderdagochtend 18 februari overhandigde Annemarieke Aarts, de manager van de Noord-Groningse Uitdaging, de eerste computers aan Stichting Werk op Maat in Uithuizen. Rianne Stevens, werkbegeleider van de afdeling ICT en Trainingen is er erg blij mee.

Waarom deze match?
Werk op Maat begeleidt mensen die om diverse redenen een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Op de afdeling van Rianne leren mensen werken met de computer. In eerste instantie was de inhoud van dat leren vooral gericht op het gebruik van en de omgang met de computer. Maar gaandeweg krijgt Werk op Maat steeds meer te maken met jonge mensen voor wie computers heel gewoon zijn en die veel verstand hebben van computers en van software. Zij kunnen anderen juist weer goed helpen.

Vandaar dat Werk op Maat een nieuw project bedacht: Computerhulp op Maat. Het is een helpdesk voor mensen uit het eigen netwerk. Zonder computer kun je eigenlijk niet meer tegenwoordig. Belastingaangifte, sollicitaties en diverse aanvragen moeten allemaal digitaal gebeuren. Maar waar ga je heen voor hulp als je geen computer hebt of als je problemen met je computer hebt en geen geld hebt om je te laten ondersteunen en adviseren? Naar Werk op Maat! Het is een regionale dienst: Werkplein Noord-Groningen kan mensen doorsturen naar de helpdesk van Werk op Maat.

Vanuit het project Computerhulp op Maat worden computers uitgeleend, wordt ondersteuning bij problemen geboden en worden computers gerepareerd. Reparaties tegen lage prijzen en ondersteuning voor niks. Bedoeld voor mensen uit het eigen netwerk, dus met een hele kleine portemonnee.

De rol van de Noord-Groningse Uitdaging
Werk op Maat trok bij de Noord-Groningse Uitdaging aan de bel. Want zonder computers en computeronderdelen geen helpdesk. De Noord-Groningse Uitdaging zocht in haar netwerk naar computers en vond ze dichtbij huis. Vanuit Bureau van waarde, het bedrijf van de manager, kwamen de eerste vier computers: twee laptops en twee PC’s. Plus een tas vol snoertjes, routers en muizen. De volgende lichting komt van Marnedrukkers, het bedrijf van een van de matchgroepleden.

Heeft u ook behoefte aan ondersteuning?
De Noord-Groningse Uitdaging bouwt bruggen tussen de wereld van bedrijven en ondernemers en de wereld van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. De Noord-Groningse Uitdaging maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk van allemaal lokale Uitdagingen. Een Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat samenwerking tot stand wil brengen tussen bedrijven, overheid, onderwijs, serviceclubs en maatschappelijke organisaties, om zo bij te dragen aan de leefbaarheid van de inwoners in het werkgebied. Interesse in ons werk of een vraag voor ondersteuning? Ga naar www.noordgroningseuitdaging.nl

Back to top button