fbpx
17.1 C
Delfzijl
zaterdag 04 juli 2020
Home Agenda tips De Magellan Singers en DOOK zingen 15 jaar samen

De Magellan Singers en DOOK zingen 15 jaar samen

Delfzijl – Het bekende Shanty en Folksong koor Magellan Singers uit Delfzijl en DOOK ( Delfzijls Opera Operette Koor) geven Zondagmiddag 24 maart om 14.30 uur een voorjaarsconcert in de RK St Joseph kerk te Delfzijl.

Het was 15 jaar geleden bij de beide koren even wennen toen besloten werd om gezamenlijk op te treden. Ergens begrijpelijk dat de leden moesten schakelen omdat de koren als basis verschillende uitgangspunten hebben. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Beide koren zingen van romantiek en ode aan de liefde welke gevat zijn in mooie herkenbare melodie├źn.

Nu, na 15 jaar blijkt de formule nog altijd een succes. Dit komt mede door het streven van beide koren om hoge kwaliteit te brengen.

Ook door de diversiteit in de programma`s kan het publiek nu genieten van: opera, operette, musical, folk, seasong en shanty. De Magellan Singers ( als oudste koor in  N Nederland) zingen onder andere hun nieuwe songs en laten horen dat amateurs bijna professioneel kunnen zingen. Het koor heeft eigen solisten en om nog meer sfeer terug te halen is Klara Mulder (fluitiste) voor deze gelegenheid toegevoegd aan het eigen Magellan orkest.

Dook zingt onder andere een selectie  uit de opera Nabuco van Verdi en uit de operette Eine nacht  in Venedig van Johan Straus en een musical van Andrew Lloyd Webber. De sopraan Ellen Palmen zingt bij zowel Magellan als Dook een paar prachtige solo`s.

Met deze programma`s zal van het eerste tot het laatste moment goed luisterplezier gebracht worden.                                                    

De dirigenten Klaas v d Woude bij de Magellan Singers en Oleg Morozov bij Dook hebben beiden een lange staat van dienst bij de koren.

Als afsluiter gaan beide koren gezamenlijk het lied Danny Boy en Take me Home zingen uit het Magellan Singers repertoire.

De kerk is om 13. 45 uur open en de toegang is vrij. Wel zal een bijdrage gevraagd worden om de kosten te dekken. In de pauze is er koffie en thee.

Advertenties