fbpx
7 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen De Jonge Onderzoekers Eemsdelta start cursus Buzzers en Bellen: elektronica voor kinderen

De Jonge Onderzoekers Eemsdelta start cursus Buzzers en Bellen: elektronica voor kinderen

Appingedam – Iedere dag gebruiken we apparaten die werken op een accu of batterij, of die het pas doen als je de stekker in het stopcontact steekt. Dergelijke apparaten maken ons leven makkelijker en leuker, maar hoe werken ze eigenlijk?

Wie wel eens een (kapot) apparaat open heeft gemaakt weet dat er binnenin een wirwar te zien is van metaaldraden, plastic plaatjes en kleine onderdelen in allerlei vormen en kleuren. Een bonte verzameling waarvan het voor de meeste mensen een raadsel is hoe het werkt, waar ieder onderdeel voor is en hoe alles met elkaar samenwerkt.

Voor kinderen in de regio Eemsdelta hoeft dit geen mysterie te blijven, want zij kunnen in maart meer te weten komen over de werking van elektrische apparaten. Niet door te luisteren naar een saai verhaal, maar door zelf een apparaat te bouwen tijdens de cursus ‘Buzzers en bellen’.

Basiskennis elektronica

In deze cursus leren ze de beginselen van de elektronica: wat stroom en wat spanning is, hoe je een stroomkring maakt, wat de verschillende onderdeeltjes (componenten) doen en hoe ze kunnen samenwerken. Kinderen leren solderen en eenvoudige schakelingen maken. In vier bijeenkomsten werken ze toe naar een eindproduct, bijvoorbeeld een alarminstallatie, een zenuwspiraal of een telegraaf.

Na het volgen van deze cursus hebben de deelnemers een basisbegrip van elektronica en hebben zij inzicht gekregen in de wijze waarop elektrische apparaten werken.

Cursusdata en tijden
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagmiddag, van 15.00 uur tot 16.30 uur. Meedoen kan vanaf acht jaar.

De cursusdata zijn 4, 11, 18 en 25 maart. Omdat er een opbouw in de cursus zit, is het van belang dat de deelnemers alle vier de bijeenkomsten aanwezig zijn.

Kosten en aanmelden
De kosten bedragen 10,00 euro voor de hele cursus, te voldoen na aanmelding, voorafgaand aan de eerste cursusdag. Deze cursus is ook te vinden in de webshop Kans voor uw kind.

Aanmelden kan tot en met 2 maart via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl onder vermelding van aanmelding cursus elektronica.