De Jonge Onderzoekers Eemsdelta organiseert minicursussen in de bibliotheken van Delfzijl en Loppersum

Delfzijl – In maart organiseert De Jonge Onderzoekers Eemsdelta twee minicursussen in de bibliotheken van Delfzijl en Loppersum! In drie middagen leren meisjes en jongens alles over luchtdruk of chemische reacties.

Expeditie Luchtdruk in Bibliotheek Delfzijl
Lucht; je ziet het niet maar je weet dat ’t er is. Wat heb je eigenlijk aan lucht? Kun je lucht gebruiken? En zo ja, voor wat?

Op 2, 9 en 16 maart komen kinderen van alles te weten over lucht en luchtdruk. In de minicursus Expeditie Luchtdruk ontdekken ze verschillende dingen die je met lucht kunt doen. Ze onderzoeken wat luchtdruk is, hoe je lucht kunt gebruiken om een voorwerp voort te bewegen en waarom een helikopter lucht nodig heeft om te kunnen vliegen. Tijdens iedere bijeenkomst maken ze een werkstuk dat na afloop mee mag naar huis.

Bubbels en Bellen in Bibliotheek Loppersum
Maak je eigen frisdrank, tandpasta of haargel! Bij veel producten die je dagelijks eet en gebruikt speelt chemie een rol.

Vanaf 3 maart gaan kinderen gedurende drie donderdagmiddagen aan de slag met chemie. Aan de hand van een paar eenvoudige proefjes leren ze wat chemische reacties zijn en hoe je hier, zonder dat je je er bewust van bent, iedere dag mee te maken hebt. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ze de kans om hun eigen haargel, tandpasta of frisdrank te maken.

Meer informatie en aanmelden
Deze minicursussen zijn een samenwerking tussen Biblionet Groningen en De Jonge Onderzoekers Eemsdelta. Voor de bibliotheek betekent een minicursus een aanvulling op het programma-aanbod terwijl De Jonge Onderzoekers Eemsdelta op deze manier meer kinderen in de regio kan bereiken.

Aanmelden voor de minicursus kan via de website van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta: www.djog.nl/eemsdelta/

Back to top button