De Groninger Kunstkring De Ploeg Springlevend

Appingedam – In juni exposeert de Ploeg in De Groninger Zilverkamer, een mooie verbinding tussen twee instituten met een zeer rijke Historie.

Gronings (kunst) goud ontmoet Gronings Zilver
Ambacht , creativiteit, verleden en het nu worden hier verbonden en tonen hun waarde. De Groninger Kunstkring De Ploeg bestaat inmiddels 104 jaar en mag gezien worden als een onderdeel van het culturele erfgoed van het prachtige Groningen. Vele kunstenaars uit stad en ommelanden hebben zich hieraan verbonden.

Na een koninklijke onderscheiding tijdens het 100-jarig bestaan telt De Ploeg maar liefst 21 leden met het kunstenaarschap en hun beeldend werk als gezamenlijk raakvlak. Kunstenaars die met hart en ziel verbinden aan het element kunst.

Allen doen dat op hun eigen wijze maar vaak met een figuratieve hand, waarbij de een zich meer ontwikkelt naar de abstraheren en de ander houdt van het schilderen of beeldhouwen op een realistische manier. Van oudsher laten de Ploegers zich inspireren door de schoonheid van het unieke landschap van Groningen en omgeving en ook nu is dit  thema een inspirerend uitgangspunt .

Wellicht zijn de grenzen wat ruimer gemaakt, je kan landschap weergeven zoals je het ziet maar ook kun je je innerlijke landschap spiegelen.

U bent van harte welkom in De Groninger Zilverkamer
Oude Kerkstraat 1/ Appingedam
Dinsdag  t/m vrijdag  10.30 – 16.30 uur
zaterdag   11.00 – 16.00 uur.

Back to top button