De Garven wint ook dit jaar het jaarlijkse SchoolKorfbaltoernooi in de Brede School Noord

Delfzijl – Op zaterdag 23 januari werd het jaarlijkse SchoolKorfbalToernooi gehouden dat weer werd georganiseerd door K.V. Roda’70. In de Brede School Noord hebben ongeveer 150 kinderen gestreden om de 1e plaats in de diverse categorieën.

Dit jaar was er geen toernooi voor de groepen 3 /4, maar een clinic voor de groepen 1 t/m 4. Tijdens deze clinic werden de leerlingen op spelenderwijs bekend gemaakt met het spel “korfbal”. Aan het fanatisme te zien was het meer dan de moeite waard geweest om hieraan mee te doen. En dat je dan als besluit ook nog eens een mooie medaille krijgt, was een hele mooie beloning.

Bij de groepen 5 en 6 was er een klein toernooi, want er waren maar 4 teams die hieraan meededen. In de verschillende wedstrijden werd weer lekker fanatiek gespeeld. Ook menig leraar kon zijn fanatisme niet onder stoelen of banken schuiven, wat natuurlijk wel een mooie gezicht is. Er werd om elke bal gestreden door de leerlingen en hierdoor zag men toch mooie wedstrijden. Dit jaar geen kruisfinales en finale, maar gewoon diegene die de meeste wedstrijdpunten had gehaald uit alle wedstrijden, mocht zich de kampioen noemen. Uiteindelijk bleek de Noorderbreedte uit Delfzijl de beste te zijn en werden zij gekroond tot kampioen van dit toernooi in de groep 5/6. De Farmsumerborg mocht de beker voor plek 2 ophalen, De Borgstee uit Spijk kreeg de beker voor de 3e plek en ‘t Zigt kreeg de beker voor plek 4.

Bij de groepen 7 en 8 werd er door 7 teams geknokt om de prijzen. Ook hier werd de kampioen bepaald aan het feit wie na alle wedstrijden de meeste punten bij elkaar had gespeeld. Na een paar wedstrijden was er wel spanning wie aan het eind de bekers zou gaan ophalen. Door mooie en fanatieke wedstrijden was duidelijk dat iedereen wilde winnen. Men wilde hoe dan ook winnen, wat resulteerde in een schitterend toernooi bij de groepen 7/8. De Garven mocht zich uiteindelijk terecht als winnaar kronen van het toernooi, want alle wedstrijden werden gewonnen. De Garven werd op de voet gevolgd door Sterre der Zee, die na een mooi toernooi de 2e prijs mochten ophalen. Na de laatste wedstrijd werd duidelijk dat de Zaaier de beker voor plek 3 uit handen van de burgemeester mocht ontvangen. Alle leerlingen hebben een mooi toernooi meegemaakt en het was weer een zeer geslaagd toernooi, mede door alle leerlingen, de leraren en alle vrijwilligers.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”537″]

Back to top button