De 24e editie van de Stadsloop Appingedam wordt een jaar verschoven

Appingedam – Het bestuur van de Stichting Stadsloop Appingedam heeft besloten om de 24e editie van de Stadsloop in Appingedam, die gehouden zou worden op zaterdag 27 juni 2020 af te lasten.

Alhoewel de voorbereidingen voor de Stadsloop al geruime tijd gaande zijn, vindt het Bestuur het  niet langer verantwoord verder te gaan met de verdere voorbereidingen.

Het is in de eerste plaats nog onzeker of evenementen als deze na 1 juni al weer georganiseerd mogen worden en bovendien wil het bestuur in deze voor ondernemers erg moeilijke tijden niet aankloppen voor een sponsorbijdrage voor een evenement waarvan niet zeker is of deze wel door kan gaan. Het gaat wel om 2000 lopers en duizenden toeschouwers.

De kritische datum om het evenement überhaupt goed georganiseerd te krijgen is bijna bereikt. Contracten moeten worden afgesloten, bestellingen moeten worden gedaan, materialen moeten worden vastgelegd etc. Dit zijn stevige financiële risico’s terwijl helemaal niet zeker is of  het op 27 juni al weer mogelijk is om met grote groepen mensen samen te komen. 

Al met al is het niet verantwoord om door te gaan met de verdere voorbereiding. De Stadsloop is een prachtig hardloopevenement maar de prioriteiten liggen op dit moment echt ergens anders! Het bestuur van de Stadsloop gaat er van uit dat er begrip is voor het feit dat de 24e editie van de Stadsloop een jaartje wordt uitgesteld.  De Stichting Stadsloop Appingedam is uiteraard vast van plan om volgend jaar weer een prachtig, gezellig en sportief feest te gaan organiseren.

Back to top button