Damsters starten petitie om Appingedam alsnog aan te laten sluiten op verdubbelde N33

Appingedam – Een aantal Damsters onder de naam “Damster protest” hebben het initiatief genomen om een petitie te starten tegen het besluit van de Provincie Groningen op de Woldweg niet aan te sluiten op de te verdubbelen N33. Zij stellen dat de Farmsumerweg drukker en onveiliger zal worden, er meer ongelukken zullen gebeuren en het centrum minder bereikbaar zal zijn.

Op 21 november 2018 stemt de Provincie Groningen definitief voor een route waarbij de Woldweg niet rechtstreeks wordt aangesloten op de verdubbelde N33. Damster protest wil daar met een heel groot Damster gezelschap aanwezig zijn om hun stem te laten horen.
De Damsters eisen een veilige en logische aansluiting naar Appingedam vanaf de nieuwe dubbele N33. Het primaire doel van de provincie is om de bereikbaarheid, als gevolg van de verdubbeling van de N33, een impuls te geven aan de economie van de regio Eemsdelta.

“De provincie beslist zonder naar de Damsters te luisteren. De Provincie laat ons links liggen en rijdt ons voorbij! De Provincie zegt in rapporten dat de Farmsumerweg drukker gaat worden maar dat het geen probleem van de Provincie is, maar van de gemeente. Belachelijk!”, schrijft de organisatie op haar website. “De nieuwe N33 is om de regio te versterken, niet om te verzwakken, onveilig te maken of ongelukken te laten veroorzaken.”

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen hebben volgens de Damsters gekozen voor een optie waarbij Appingedam op meerdere fronten aan het kortste eind trekt. Op 21 november zal het plan definitief worden vastgelegd.

Meer informatie over de petitie is te vinden op de website van het Damster protest.

Back to top button