fbpx
8.6 C
Delfzijl
zaterdag 7 december 2019
Home Algemeen Damster senioren blijven ook in 2018 in beweging

Damster senioren blijven ook in 2018 in beweging

Appingedam – ASWA-Welzijn heeft door het twee jarig project  ‘gezond in Beweging in Appingedam’ wekelijks zo’n  45 senioren actief gekregen. Hierbij gaat het veelal om mensen die voorheen niet sporten of al langere tijd niet meer actief zijn. Dit vanwege een lichte of matige beperking of door een chronische aandoening.  Deelnemers geven aan dat ze zich veel fitter en energieker voelen dan voorheen.  Ze willen graag door met bewegen en met elkaar als groep, ook nu de projectperiode ten einde is.  De kracht van dit beweegaanbod is dat het in de groepen erg gezellig en plezierig is. Tijdens het sporten en bewegen zorgt de sportdocent voor een goede sfeer en na het sporten is er gelegenheid voor gezamenlijk koffie en thee drinken.

Gedurende de looptijd van het project zijn met de deelnemersgroepen verschillende mogelijkheden onderzocht om verder te gaan. Gezamenlijk is er voor gekozen dat drie groepen per 8 januari 2018 over gaan naar Sport Vereniging Appingedam (SVA).  SVA is erg blij met zo’n  35 nieuwe leden. Een andere groep gaat over naar de gymnastiekgroep van het MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen) bij de ASWA. En nog een zeer klein aantal deelnemers stromen uit naar een ander beweegaanbod.

Bij het project waren vele organisaties betrokken die allemaal hun eigen deskundigheid inbrachten. Het project is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de Sportimpuls van ZonMw. Verder zijn betrokken ASWA-Welzijn, gemeente Appingedam, Stichting Eerstelijnszorg Appingedam (EZA), Huis voor de Sport Groningen, Stichting Goud Verig en Stichting GALM (in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen/ Hanzehogeschool Groningen).

Mocht u zelf ook graag op een verantwoorde wijze willen sporten, neem dan contact met ons op.

Dat kan via Engelina Eissens van ASWA-Welzijn op tel.nr.: 0596-623315 of via de mail: e.eissens@aswa-welzijn.nl Of via Geertruida Schuringa op tel.nr.: 0596-628567 of via de mail: svaappingedam@live.nl

Advertenties

Advertenties