50 jaar palingsound centraal in theaterconcert

Delfzijl – The Mon Amour Band komt zaterdag 13 januari naar Theater de Molenberg met 50 Jaar Palingsound, deel 2. De Palingsound (een term die is bedacht door de vroegere Veronica-dj Joost den Draaijer) is al vijftig jaar een begrip in Nederland. Hele generaties groeiden en groeien op met muziek uit Volendam, van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon.

Nadat BZN, de meest succesvolle Nederlandse band aller tijden, in 2007 stopte besloot drummer Jack Veerman een BZN tribute band op te richten, The Mon Amour Band. Het vijftigjarige jubileum van de Palingsound werd in 2014 door deze band gevierd met een theatertour. Vanwege het grote succes presenteren de vijf heren en één dame nu deel 2. Ook in deze compleet nieuwe show blijkt, dat de Palingsound een onuitputtelijke bron van vele hits en mooie verhalen heeft opgeleverd. Dit concert wordt opnieuw een ontdekkingsreis door de muziekgeschiedenis van het vissersdorp. Vele prominente Volendammers vertellen wat de Palingsound voor hen betekend heeft en hoe deze hen gevormd heeft op hun muzikale pad. Ook het decor is volledig in Volendamse stijl en op het achterdoek verschijnen sfeervolle foto’s en clips.

The Mon Amour Band bestaat naast Veerman uit: accordeonist Daniël Metz, bassist Jan Sombroek, gitarist Nico Tol, toetsenist Hans Keizer, zanger Peter de Haan en zangeres Linda Schilder. Het concert begint om kwart over acht.

Back to top button