Damster netwerkevenement WaarkZat uitgesteld vanwege het coronavirus

Appingedam – De organisatie van het netwerkevenement WaarkZat, dat gepland stond voor 2 april in de Nicolaïkerk in Appingedam, gaat niet door vanwege het coronavirus. De organisatie heeft besloten het evenement uit te stellen naar donderdag 10 september 2020.

Hoewel het coronavirus nog niet is uitgebroken in de regio Eemsdelta vindt de organisatie het niet verantwoord om nu een werkevent te houden in het centrum van Appingedam. Via Kansrijke Groningers zijn waren scholen uit de regio uitgenodigd. ‘We verwachten dat de scholen binnen zeer korte tijd de externe activiteiten zullen cancelen. Een begrijpelijke maatregel die we alleen maar kunnen ondersteunen. ’, laat de organisatie weten.

Ook vanuit het bedrijfsleven gaan er steeds meer stemmen op om beurzen en dergelijke te mijden of te annuleren. De organisatie neemt dit signaal dan ook zeker ter harte. Het beoogde symposium waarmee WaarkZat de dag wilde beginnen zou dan niet de aandacht krijgen die het verdient. De deelnemende bedrijven zijn ook gebaat bij een goed bezocht werkevent. Het beoogde doel, de ontmoeting tussen werkzoekenden en bedrijfsleven, is alleen succesvol bij voldoende belangstelling. De afwachtende houding van het publiek inzake het bezoeken van evenementen zal naar alle waarschijnlijkheid de komende weken alleen nog maar toenemen.

Back to top button