Een Damster bewerking van de musical: MARIA, de kracht van de liefde

Appingedam – Na twee jaar hard werken, is het dit weekend (13 en 14 mei) zover: de musical Het Theater Komt. In 2015 is besloten de musical “MARIA, de kracht van de liefde” naar Appingedam te halen en het verhaal zich ook in Appingedam te laten afspelen, doorspekt met Damster verhalen.

Het verhaal

Op een dag komt een reizend theatergezelschap naar Appingedam. De groep speelt op verzoek improviserend theater. In overleg met de Damsters besluiten ze om Maria tot leven te laten komen in spel en zang. Het publiek maakt kennis met de zes theatermensen, die verschillende rollen in het verhaal over Maria spelen, maar ook met de ‘Damsters’. Op het plein al met Olga, onze roddelaarster. En het theatergezelschap wordt verwelkomd door opa Jan met zijn geadopteerde kleindochter Elise.

Centraal staat een drie-generatie-familie: oma Marieke, haar dochter Anneke (getrouwd met Arthur) en kleindochter Fenny, die iets heeft gehad met Jarno, een niet al te slimme boerenjongen uit Tjuchem. We zien hem samen met zijn zusje Jolinde.

Slager Evert en zijn vrouw Anna komen ook met hun bijzondere verhaal aan bod en we leren Evert pas echt kennen als hij zijn verhaal doet aan de bar bij herbergier Greta. Het verhaal over Maria maakt veel los, maar laat de kracht van de liefde overwinnen.

De samenwerking

Meer dan 2 jaar is er door tientallen vrijwilligers gewerkt aan deze musical. Van samen een script uitzoeken en bewerken tot het podium opbouwen en er samen staan om te zingen en te musiceren. Een aantal scènes speelt zich af in een kroeg. Die scènes zijn opgenomen in café De Doofpot in Appingedam en worden tijdens de voorstelling vertoond.

De eerste scène speelt zich buiten af, op het kerkplein voor de Nicolaïkerk. Het publiek wordt daar dus verwacht en wordt na deze proloog  mee naar binnen genomen in de kerk, die speciaal voor de voorstellingen wordt omgebouwd tot een theaterzaal.

Het belooft een prachtig spektakel te worden!

Back to top button