Dames Trias onderuit tegen Voklubol uit Oldehove

Oldehove – Afgelopen zaterdag 4 maart vond in Oldehove de strijd om de derde plek in de dames 1e klasse A plaats. Voklubol was eerder dit seizoen op bezoek in Delfzijl, daar wisten de dames van Trias met 4-0 te winnen.

Voklubol had echter een goede reeks achter de rug en wist de laatste vier wedstrijden te winnen waarvan drie overtuigend met 4-0. Met dit in gedachten wisten de dames van tevoren dat het niet zo makkelijk zou gaan als in de thuiswedstrijd.

Al bij het inslaan bleek dat voklubol een pittige tegenstander zou worden maar de dames gingen vol goede moed de eerste set in. Helaas gingen ze niet zo best van start. Al vroeg in de eerste set wist voklubol een gat slaan. Daar waar voklubol enthousiast was en overal voor ging kwam bij Trias de pass niet aan waardoor het moeilijk is om een eigen spelletje te spelen. Trias kwam er deze set niet aan de pas. Hoewel er aan het eind van de set nog een aantal punten gemaakt werken ging de set vrij gemakkelijk naar Voklubol met 25-17.

Trias was wellicht wat van de kaart door deze flitsende start van de tegenstander maar had toch vertrouwen weten de putten uit het feit dat het iets beter begon te spelen aan het einde van de eerste set. Aan het begin van de tweede set ging het dan ook aardig gelijk op. Toch bleef er veel mis gaan, waardoor voklubol weer uit kon lopen. Met de nodige tips probeerde coach Jeroen Hulck de dames tot een ommekeer te krijgen. Er werden tips gegeven waar te serveren en waar de aanval het beste geplaats kon worden. Ook werd er het een en ander aangepast in de verdediging. Hoewel de dames dichterbij konden blijven dan in de eerste set wisten ze ook deze niet te winnen. Met 25-19 trok ook deze set voklubol aan het langste eind.

“dan maar een 3-2 winst!” vonden de dames en de coach. Die merkten dat ze wel degelijk dichter in de buurt kwamen. Het was overduidelijk niet de wedstrijd van Trias maar met de nodige strijdlust kon de wedstrijd op die manier wellicht nog gewonnen worden. Set drie was dan ook wel degelijk spannend. Tot na het 20e punt bleef het gelijk op gaan. Helaas waren het weer een paar fouten aan eigen kant die trias de das om deden. De derde set ging met 25-23 naar Voklubol en dus was de wedstrijd verloren.

In de vierde set probeerde de coach nog binnen te slepen door het een en ander aan de opstelling en de posities te veranderen. Dit mocht echter niet baten en ook de vierde set werd verloren.

Helaas de eerste 4-0 nederlaag voor de dames van Trias. Gelukkig krijgen ze al snel weer de kans om zichzelf te bewijzen: donderdag 9 maart spelen de dames om 20:00 uur thuis tegen Rovoc (in Eelwerd, Appingedam) waarna er zaterdag 11 maart alweer gespeeld moet worden, dan is de tegenstander VIOS/Kolham. Deze wedstrijd begint om 18:00 en wordt ook in Appingedam gespeeld.

Back to top button