Oosternieland – Het vestingstadje Naarden in het Gooi staat niet alleen bekend om de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion. Jaarlijks vindt er ook het gerenommeerde Fotofestival plaats. Het Fotofestival gaat a.s. zaterdag van start en duurt tot en met 18 juni. In verschillende monumentale panden, waaronder de Grote Kerk, vinden exposities plaats. In de tentoonstelling onder de titel “Right Here, Right Now!” is het  heden als verleden van de toekomst vastgelegd door spraakmakende fotografen uit binnen- en buitenland.

Dit jaar niet alleen exposities van foto’s maar ook van fotoboeken. Dit in het kader van de uitreiking van de  tweejaarlijkse Fotoboekenprijs. Het Fotofestival Naarden wil hiermee recht doen aan de grote kwaliteit en verscheidenheid van Nederlandse fotoboeken.

Onder de geëxposeerde fotoboeken is  ook het Fotoboek over Oosternieland te zien.  Fotograaf Erik Visser portretteerde de inwoners van het dorp voor hun huizen en maakte er een prachtig fotoboek van. Het fotoboek is niet genomineerd voor de prijs maar het feit dat het boek op de expositie te zien is stemt Erik Visser trots. Oosternieland en de gemeente Eemsmond worden hiermee op een positieve, creatieve  manier op de landelijke kaart gezet. Het fotoboek wordt tijdens het festival ook te koop aan geboden.

Momenteel werkt Erik Visser aan fotoboeken over Rottum en Oldenzijl.

Advertenties