Dag van het kasteel 6 juni: de bewoners zijn even terug op de Menkemaborg

Uithuizen – Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, wordt de landelijke Dag van het Kasteel gehouden. Op de Menkemaborg in Uithuizen zijn de bewoners even terug en flaneren ze door het huis en de tuin van 12.00 tot 16.00 uur. Zij laten zien hoe het leven op een Groninger borg er in de 18de eeuw uitzag.

Als bezoeker waant u zich terug in de 18de eeuw. De bewoners lopen rond in de borg en in de tuin. Ze drinken een kopje thee in het theehuis, maar gaan ook dansen op het voorplein. Ze doen een bijzonder spelletje met een ‘harlequin’, waaraan u mee mag doen. Het is niet alleen spel, want in de borg zijn de bewoners in verschillende kamers te vinden. Ze zitten rustig te lezen of te borduren, schrijven een brief of doen een spelletje. Wilt u zien hoe een dame aangekleed wordt door de meid? In de slaapkamer wordt een blik gegeven onder de rokken!

Leden van Hofdansvereniging Plaisir Courtois figureren als de familie Alberda van Menkema. Een prima gelegenheid om ‘een leven op stand’ van nabij mee te maken en u te wanen in de 18de eeuw!

Back to top button