Cursus Politiek Actief Eemsdelta geslaagd

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – De eerste cursus Politiek Actief voor de Eemsdelta gemeenten is dinsdag 25 juni 2019 afgerond. Deze cursus werd georganiseerd door de griffiers van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum in samenwerking met ProDemos, het voorlichtingscentrum voor democratie en rechtsstaat.

Politiek betrokken
Een groep van vijftien cursisten nam deel aan de cursus waarbij zij meer te weten kwamen over de politiek in de Eemsdelta gemeenten door het speeddaten met raadsleden. Daarnaast werd ingegaan op het raadswerk, de gemeentelijke financiën en ter afsluiting van de cursus werd een debattraining gevolgd. Deze training werd verzorgd door Joost Kooiman van Debat.nl. Na afloop van de debattraining kregen de deelnemers het certificaat met bloemen overhandigd door burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl. De cursus werd afwisselend gehouden in de raadzalen van de drie gemeenten. De meeste deelnemers gaven na afloop van de cursus aan, ook daadwerkelijk politiek actief te willen worden.

Succes
De griffiers zijn erg tevreden over de resultaten van de cursus. Binnenkort wordt de cursus geëvalueerd en besloten of het komend jaar een tweede cursus wordt aangeboden.

Back to top button