vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

14e editie van de Lopster Torenloop op 6 juli

spot_img

Loppersum – Op zaterdag 6 juli 2019 is het weer zover, dan vindt de 14e editie van de Lopster Torenloop plaats. Loppersum zal op deze zaterdagavond weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Ook dit jaar maakt de Lopster Torenloop weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit.

Dit Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit omvat zes dorpslopen waarvan de eerste 2, de Steemer Omloop in Stedum en de Hippolytusrun in Middelstum reeds zijn gelopen.
Na de Lopster Torenloop volgen nog de Minimarathon in Ten Boer, de Eemsmondloop in Uithuizermeeden en de Ekensteinloop in Appingedam.

Route:Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en zal dezelfde route zijn als de editie van 2018.

Vanaf het Marktplein gaan de lopers via de Wirdumerweg, Zorgvlijt, Veldzicht, via schelpenpaden naar de Wijmersweg, Zeedijken, Kersenlaan, Appelhof, Fruitlaan, Tuinbouwstraat, Hofstraat, Nieuwstraat, Middenstraat, nogmaals stukje Wijmersweg, Lagestraat en de “bult” van de Hogestraat weer naar start/finish op het Marktplein.
De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 km en de wedstrijdlopers lopen twee rondjes van 5 km.

Al deze lopers zullen trachten de vorig jaar gelopen tijd van vierendertig minuten en eenenvijftig seconden van Maurice Smit uit Delfzijl te verbeteren.

NulpuntNul-estafette voor teams
Tussen de jeugd en de recreatieve en de wedstrijdloop zal de zgn. “NulpuntNul-estafette” weer plaatsvinden. Teams met elk 4 deelnemers, van Albert Heijn, Aristo Promotions, Bijsterveld Bedrijfskleding, Jeugdsoos Flits, HUBO, MFAC Loppersum en Wereldwinkel “Veur Elkenain”, strijden tegen elkaar in een ludieke estafette rondom de Lopster Toren. De teams strijden om de felbegeerde wisselbeker die vorig jaar werd gewonnen door de Wereldwinkel.
Al met al een sportieve en hilarische uitdaging die tegelijk een mooie warming-up is voor de vijf of tien kilometer.

Starttijden en inschrijven
Voor de jeugdloop wordt het startschot gegeven om 18.00 uur en voor de recreatieve en wedstrijdloop valt het startschot, welke wordt gegeven door de winnaar van de waarderingsprijs van de gemeente Loppersum Jeugdsoos Flits, om 19.00 uur.
Inschrijven kan op de dag zelf in Jeugdsoos Flits aan de Wirdumerweg 5 te Loppersum. Tevens is hier ruimte om zich om te kleden.

De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 17.00 – 17.45 uur en de kosten bedragen € 1,00 per deelnemer (dit is incl. herinnering).
De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 km vindt plaats tussen 17.00 – 18.30 uur en deze kosten bedragen € 6,00 per deelnemer.

Voor meer informatie over de Lopster Torenloop kijk op www.mfacloppersum.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten