Cruiseschip Norwegian Escape mogelijk pas vrijdagavond laat in de Eemshaven

Papenburg / Eemshaven – De Norwegian Escape, het nieuwste cruiseschip gebouwd door de Meyer Werft Meyerwerf in Papenburg zal naar alle waarschijnlijkheid pas op vrijdag 18 september vertrekken richting de Eemshaven. Eerder deze week werd het schip woensdagmiddag(vandaag) in de Eemshaven verwacht maar de weersomstandigheden laten het niet toe het schip over de Eems te varen.

Mochten de weersomstandigheden vrijdag meezitten zal het cruiseschip mogelijk vrijdagavond laat of in de vroege zaterdagochtend aankomen. Na aankomst in de Eemshaven zullen verdere werkzaamheden plaatsvinden en het schip worden voorzien van brandstof en drinkwater. Na deze werkzaamheden zal het schip een technische en nautische proefvaart op de Noordzee maken. Na de proefvaart vertrekt de Norwegian Escape naar Bremerhaven, waar de laatste werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook zal de opleiding van de bemanning worden gehouden in de Bremerhaven.

Tijden kunnen wijzigen
De passage over de Eems hangt af van de weersomstandigheden en waterstanden. De vroegst mogelijke tijdstip van vertrek zou zijn op vrijdag om 8:00 uur. deze tijden kunnen verschuiven vanwege het weer.

De Norwegian Escape is een van de grootste passagiersschepen ooit gebouwd in Duitsland. Na de definitieve afbouw in Bremerhaven, zal het schip worden overhandigd in oktober 2015 aan de rederij Norwegian Cruise Line en met meer dan 4.000 passagiers beginnen aan zijn eerste cruises.

 

Escape_Uitkijklocatie in Eemshaven

Back to top button