fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Cruiseschip AIDAcosma naar de Eemshaven

Eemshaven – Het nieuwste cruiseschip gebouwd bij de Meyerwerft, de AIDAcosma, zal in de nacht van vrijdag op zaterdag de werf in Papenburg verlaten en naar de Eemshaven vertrekken. Het 115e cruiseschip van de MEYER Group vertrekt kort na middernacht met de passage door de Papenburgsluis.

Tijdens het Eems overtocht en de daaropvolgende technische en nautische proefvaart op de Noordzee zijn zo’n 1400 mensen aan boord,  zo’n 99 procent heeft een volledige Covid-19-vaccinatie, de anderen zijn hersteld en/of getest. “We hebben dus een mijlpaal bereikt op het gebied van gezondheidsbescherming en kunnen ons concentreren op het voltooien van het schip, ondanks de aanhoudende beperkingen als gevolg van de pandemie”, zegt Jochen Busch, projectmanager bij MEYER WERFT.

De AIDAcosma is al het derde cruiseschip van MEYER WERFT dat is uitgerust met het emissiearme LNG-voortstuwingssysteem. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot worden stikstofoxiden en fijnstof bijna volledig vermeden, zwaveloxiden worden volledig geëlimineerd. Alle schepen in het orderboek van MEYER WERFT beschikken momenteel over dit voortstuwingssysteem, terwijl er al intensief wordt gewerkt aan nieuwe technologieën zoals brandstofcellen en synthetische brandstoffen.

De AIDAcosma vaart achteruit over de Eems met behulp van twee sleepboten. Dit type transport heeft zich bewezen door de betere wendbaarheid van cruiseschepen.

Voor de Emspassage geldt het volgende schema, dat op korte termijn kan veranderen afhankelijk van de weers- en getijdencondities:

zaterdag 23 oktober 2021ca.
00:00 uur schip in wachtstand (Papenburg)
ca. 01:00 uur passeren doksluis (Papenburg)
ca. 05:45 uur langs de Friesenbrücke (Weener)
ca. 09:00 uur over de Jann-Berghaus-brug (Leer)
ca. 14.30 uur Passage Emssperrwerk (Gandersum)
ca. 16.30 uur Het schip keert bij Emden

Alle informatie is onder voorbehoud van de wind- en weersomstandigheden, de waterstanden en dus zonder garantie. Tijdsverschuivingen zijn mogelijk op korte termijn!

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer