Creatieve vouchers brengen MKB en creatieve ondernemer samen

Groningen – Provincie Groningen geeft een impuls aan de samenwerking tussen MKB en de creatieve sector in Groningen. Met creatieve vouchers worden MKB’ers gestimuleerd om samen te werken met creatieve ondernemers om tot verrassende producten of innovatieve diensten te komen. De provincie draagt 50% bij aan het te ontwikkelen project, met een maximum bijdrage van 5.000 euro. De provincie investeert in de creatieve vouchers van Stichting Kunst & Cultuur om het ondernemerschap van de creatieve sector te versterken. De regeling loopt in eerste instantie tot september 2019.

Nieuwe verbindingen
De creatieve vouchers zorgen voor nieuwe verbindingen tussen de creatieve sector en het MKB. Zo kan bijvoorbeeld een horecaondernemer, die zijn terrasoverkapping wil vervangen, een designer inhuren die een speciaal ontwerp maakt. Of de winkelier die het personeel wil voorbereiden op agressief gedrag van klanten kan een training in de vorm van een game laten ontwikkelen. Ook kan het wachtmuziekje gecomponeerd worden door een musicus en de bedrijfskleding kan duurzaam gemaakt worden in samenwerking met (mode)designers uit de creatieve industrie.

Kwartiermakers
Ondernemers Bianca Grote Beverborg, Herman Kopinga, Irene van Wijhe en Carla Wolbers zetten zich als kwartiermakers in om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen MKB’ers en creatieve ondernemers. Zij hebben een breed netwerk in zowel het MKB als de creatieve sector en zullen ondernemers actief benaderen.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de vouchers op: www.kunstencultuur.nl/creatievevouchers. Hier kunnen ook aanvragen ingediend worden.

Back to top button