19.5 C
Delfzijl
zondag 19 mei 2019
Home Algemeen Country en Folk met Timo de Jong op Andledon

Country en Folk met Timo de Jong op Andledon

Den Andel – Komende vrijdagavond (22 september) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van singer-songwriter Timo de Jong. De Jong speelt, voorzien van de nodige humor, tijdloze country-, folk- en popliedjes.

De uit Meppel afkomstige zanger-liedschrijver Timo De Jong brengt pretentieloze liedjes die in de kern een beetje over hemzelf gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar er is meer: De Jong schrijft ook liedjes over autodieven, ‘koibois’ en dochters die nog geboren moeten worden. Liedjes, derhalve, uit de wereld om hem heen en de wereld in zichzelf, voorzien van een zilveren randje. De intieme sfeer van zijn optredens doet de locatie als vanzelf veranderen in een warme huiskamer; de verwachting is daarom dat De Jong in het bijzonder op zijn plek zal zijn in het kleine en sfeervolle Andelster muziektheater. De Jong heeft een ruime ervaring opgebouwd op diverse noordelijke podia, waaronder optredens in De Amer (in het voorprogramma van Tangerine) en – dit jaar – op Eurosonic Noorderslag. Het optreden van Timo de Jong start vrijdag 22 september om 20:30 en duurt tot ongeveer 22:30. De entree voor het optreden van Timo de Jong bedraagt 7,50 euro.

Het blijft komend weekend niet bij het optreden van De Jong, want op zondag kan het publiek op het Cultuurerf terecht voor een gezellige dag (gratis toegankelijk) in het kader van de Tocht om de Noord. Andledon zal die dag geopend zijn van negen uur ’s ochtend tot een uur of twee in de middag om wandelaars en toeschouwers een (rust)plek te bieden op het terras. Gedurende de dag vinden met regelmaat optredens plaats van het trio Stowaway, dat het publiek aan de Groninger noordkust onder meer laat genieten van ziltige Ierse seasongs en shanties.

Advertenties

Advertenties