fbpx
13.7 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Agenda tips Coopluydenmarkt Appingedam pakt dit jaar groot uit

Coopluydenmarkt Appingedam pakt dit jaar groot uit

Appingedam – De Coopluydenmarkt in Appingedam staat over ruim een week weer op het programma. Deze 29ste editie beloofd weer een fantastisch middeleeuws spektakel te worden. De organisatie is er in geslaagd om naast de vertrouwde elementen ook een aantal nieuwe deelnemers uit te nodigen.

De Coopluydenmarkt is vooral een markt waarbij verschillende kooplui hun waren aan de man proberen te brengen. Daarnaast zijn er verschillende re-enactment groepen aanwezig, zijn er ridders die demonstraties geven, zijn er theater-, muziek- en dansgroepen en lopen er verschillende figuranten rond in het centrum.

Nieuw dit jaar zijn verschillende groepen die met dieren naar de markt komen en zijn de roofvogels terug van weggeweest.

De markt wordt gehouden in de Wijkstraat, Dijkstraat en Solwerderstraat waarbij in deze laatste straat ook veel kinderactiviteiten worden georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich bijvoorbeeld nog aanmelden om mee te doen aan een levend standbeeld wedstrijd, broodjes bakken, geschminkt worden en is er een heuse knikkerbaan aanwezig.

Een bezoekje aan het sfeervolle middeleeuwse centrum Appingedam is op deze dag zeker de moeite waard, er is van alles te beleven voor jong en oud.

De markt start vrijdag 3 augustus om 11.00 uur en duurt tot 21.00 uur.