Concert vocaal ensemble The Gents en organist Vincent Hensen-Oosterdijk in de Nicolaïkerk

Appingedam – Op zondag 13 oktober om 15.30 uur  geeft het vocaal ensemble The Gents en organist Vincent Hensen-Oosterdijk een concert in de Nicolaïkerk.

Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van zeer uiteenlopend vocaal repertoire. Het ensemble staat onder leiding van Annemiek van der Ven.

In het programma “Denkend aan Holland” brengt vocaal ensemble The Gents samen met de cantor-organist van de Nicolaïkerk , Vincent Hensen-Oosterdijk,  een programma met louter muziek van Nederlandse bodem.  Op het programma staan parels uit de, veelal recente, Nederlandse muziekgeschiedenis die niet vaak het podium haalden, zeker niet uitgevoerd in mannenkoor-bezetting.  Vóór de pauze wordt religieus repertoire van Nederlandse componisten uitgevoerd. Na de pauze wordt van een aantal van deze componisten hun wereldlijke composities ten gehore gebracht.

Uitgevoerd worden werken van Strategier, Andriessen, De Klerk, Boerema, Van Belle, Jules de Corte en Maarten van Roozendaal.

Toegangsprijs: € 15,–
Kaartverkoop via  VVV Appingedam of aan de kerk.

Back to top button