Concert van Linde Nijland en Bert Ridderbos bij Roodehaan in Westerenden

Westeremden – De pure folkmuziek van Linde Nijland en Bert Ridderbos klonk al vaker succesvol in noord Groningen, maar door de lockdown is dat al weer veel te lang geleden. Speciaal voor Roodehaan live komen de noordelijke muzikanten zondag 4 juli onder andere werk spelen van hun nieuwe album ‘Ten Years’ dat in mei is uitgekomen en volop lovende recensies krijgt, zoals in OOR: “Ten Years bevat vrijwel alleen nummers van Nijland zelf en toont haar in compositorische topvorm”.

Eerder noemde het muziektijdschrift Heaven Linde al ‘de beste folkzangeres van Nederland’ en Bert werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Naast eigen liedjes van Linde brengen ze covers (zoals hits uit de jaren ‘60 en ‘70) maar ook traditionals, alles in hun kenmerkende eigen stijl waarbij Linde’s prachtige heldere stem centraal staat en Bert veelzijdig en smaakvol begeleidt op o.a. gitaren, cittern, banjo en accordeon.

Linde begon ooit als helft van het zangduo Ygdrassil en ging later solo verder. Ook nam ze een eerbetoon op aan de Britse folklegende Sandy Denny, wat onder meer tot een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen leidde (met o.a. Richard Thompson) op uitnodiging van Joe Boyd (producer van Nick Drake e.a.) Samen met Bert maakte ze een muzikale reis naar Bhutan, met optredens in landen als Iran en India en ze toeren veelvuldig in Engeland, waar ook een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt, naast invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk. Bert was in het verleden o.a. gitarist in de Groningstalige groep Törf. Hun optreden bij Roodehaan belooft iets heel moois en unieks te worden en begint om 15.00 uur.

Back to top button