Concert The Northern Consort over “Sir William Herschel de muzikale astronoom” in Middelstum

Middelstum – De Culturele Raad Middelstum organiseert een concert met beelden en verhaal  over “Sir William Herschel de muzikale astronoom” uitgevoerd door The Northern Consort en prof.dr. P.D. Barthel.

De relatief onbekende William Herschel (1738 – 1822) moet een boeiende, begaafde en veelzijdige man zijn geweest. Naast hoboïst, violist en componist was zijn grote passie astronomie.

Hij bouwde in zijn Londense achtertuin een telescoop van hout, het was de grootste in zijn tijd. In 1781 werd hij wereldberoemd door het ontdekken van de planeet Uranus. Tevens is hij ontdekker van het infrarood.

Het concert staat grotendeels in het teken van zijn muziek. Daarnaast wordt er muziek uitgevoerd van Platti en Telemann. Astronoom prof. dr. Peter Barthel vertelt over de muziek van W. Herschel en laat prachtige beelden zien. Peter Barthel is emeritus hoogleraar astronomie aan het Kapteijn Instituut van de Rijks Universiteit Groningen. Prof. dr. P.D. Barthel, astronoom; Vincent van Laar, clavecimbel; Barbara Kernig, cello; Vincent van Ballegooijen, hobo; Hanneke Wierenga, viool

Datum: zaterdag 2 november
Tijd:  20.15 uur
Locatie: Doopsgezinde Kerk Trekweg 27, 9991 AN Middelstum
Entree: € 15,00 incl. koffie/thee

Voor meer info:  www.cultureleraad-middelstum.nl en www.northernconsort.nl of tel: 0630433200.

Back to top button