Concert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ tijdens Veteranendag in de gemeente Eemsdelta

Appingedam – Op zaterdag 12 november is het Veteranendag in de gemeente Eemsdelta. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso geeft dan een concert in sporthal Eelwerd in Appingedam. Dit zogenaamde Anjerconcert wordt gegeven ter gelegenheid van Veteranendag. 

De veteranen uit de gemeente Eemsdelta zijn eregast bij het concert. Zij zijn persoonlijk uitgenodigd. Het concert is openbaar, dus ook andere belangstellenden zijn welkom. De uitvoering begint om 20.00 uur.

Johan Willem Friso komt elk jaar voor een optreden naar Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 34e keer georganiseerd. Met het concert wil de kapel erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland vergroten.

De kapel is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en het oudste militaire orkest van Nederland. Het gezelschap telt 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne in Assen. Het repertoire bestaat vooral uit eigen werk, waaronder bewerkingen van klassieke en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden zoals Prinsjesdag.

Veteranencafé
Wie inwoner is van Eemsdelta en bij het Veteraneninstituut geregistreerd staat, heeft inmiddels per post een uitnodiging ontvangen voor het Veteranencafé en het Anjerconcert. Het Veteranencafé wordt gehouden in Eetcafé de boerderij in Oosterwijtwerd en duurt van 16.00 tot 19.00 uur. De veteranen kunnen tijdens deze bijeenkomst met elkaar in gesprek gaan. Aansluitend volgt vanaf 20.00 uur het Anjerconcert .

Geen uitnodiging gehad?
Veteranen in de gemeente Eemsdelta die geen uitnodiging hebben gehad, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar veteranen@eemsdelta.nl of te bellen met 140596. 

Back to top button