Concert Kamerkoor Dualis op 3 oktober in Appingedam

Appingedam – Op zondag 3 oktober, 15.00 uur, geven de zangers van Kamerkoor Dualis in de Nicolaïkerk in Appingedam hun eerste concert sinds de coronamaatregelen in werking traden. Onder de passende titel UNLOCKED!

zingen zij een prachtig programma waarin alles draait om de schoonheid van ons dagelijks bestaan. Dirigent is Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.

De laatste keer dat Dualis op het podium stond was toevallig een week voordat de eerste lockdown werd afgekondigd, in maart 2020. Na anderhalf jaar van behelpen, met online koorrepetities waarmee maar liefst drie complete programma’s werden ingestudeerd, staat het koor nu te trappelen om weer in volle vrijheid te kunnen zingen voor een kerk vol enthousiast publiek. Strategisch is gekozen voor de grote ruimte van de Nicolaïkerk in Appingedam, zodat toehoorders niet te dicht op elkaar gepakt hoeven te zitten.

Met het programma UNLOCKED! duikt het koor, dat onder leiding staat van dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, weer vol overgave in het dagelijkse bestaan dat – weten we nu – zo bijzonder en waardevol is. Er wordt stilgestaan bij de pracht en eenvoud van het leven, en bij ontzagwekkende ‘life events’ zoals geboorte, kindertijd, liefde, trouwen en sterven. Centraal staat het motet voor dubbelkoor ‘Komm, Jesu, komm’

van J.S. Bach, waarin in vreugde en berusting over het voltooide leven wordt bezongen. Daarnaast ook werken van o.a. Tavener, Kreek en Whitacre, en een verrassende bewerking van het bekende loflied Amazing Grace.

Tickets via www.kamerkoordualis.nl

Entree € 15,00 (volwassenen), € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar)

Back to top button