Commissie Verschillen Groningen gaat op zoek naar oplossingen voor onverklaarbare verschillen in afhandeling van schade en versterking in gaswinningsgebied

Regio – De afhandeling van schade en versterking in het gaswinningsgebied in Groningen zorgt voor vreemde verschillen tussen bewoners. Deze verschillen zijn vaak niet goed uit te leggen en leiden tot discussies binnen gemeenschappen en dorpen. Om deze problemen aan te pakken, heeft staatssecretaris Vijlbrief de Commissie Verschillen Groningen ingesteld. De commissie gaat onderzoeken of en hoe deze verschillen kunnen worden opgelost en hoe nieuwe verschillen kunnen worden beperkt.

De commissie heeft als doel om een oplossing te vinden voor de bestaande verschillen en om een methode te ontwikkelen om nieuwe verschillen te voorkomen. Het advies van de commissie moet rond de zomer klaar zijn. Voorzitter Pieter van Geel geeft aan dat de commissie gemotiveerd is om goede aanbevelingen te doen waar het kabinet snel mee aan de slag kan. De commissie bestaat verder uit Susan Top, Jelle van der Knoop, Maarten Ruys en Herman Bröring.

Hoewel de commissie geen uitspraak doet over specifieke gevallen, hoort zij wel graag van bewoners over hun ervaringen om goede aanbevelingen te kunnen doen. Bewoners kunnen hun ervaringen tot 1 juni delen met de commissie via het e-mailadres: secretariaat@commissieverschillengroningen.nl. Het is niet nodig om uitgebreide mails te schrijven; de commissie vraagt om de hoofdpunten van de ervaren verschillen te benoemen.

Back to top button