Commissaris van de Koning bezoekt gemeente Appingedam

Appingedam – Commissaris van de Koning, René Paas, heeft vrijdag 7 februari 2020 een bezoek gebracht aan de gemeente Appingedam. Het thema arbeidsmarktbeleid stond centraal. De Commissaris van de Koning voerde op het Stadskantoor gesprekken met de burgemeester en het college over onder meer de versterkingsopgave, het scholenprogramma, de energietransitie en het arbeidsmarktbeleid.

Daarna werd een bezoek gebracht aan ASWA- Welzijn. Deze stichting zet zich in voor een sociaal en aangenaam leefklimaat in de gemeente Appingedam en de regio. Dat doet de organisatie door mensen en organisaties met elkaar te verbinden en zo de betrokkenheid van inwoners met hun buurt te stimuleren.

Rondleiding

Op het programma stond onder meer een rondleiding langs de werkleerplaats voor MBO studenten Sociaal Cultureel werk en Maatschappelijke Dienstverlening (samenwerking met Noorderpoort), het Taalcafé, Welzijn op recept en De Inzet. Dit laatste initiatief is bedoeld voor inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of voor inwoners die om een andere reden een zinvolle dagbesteding nodig hebben.

Om deelnemers te helpen een activiteit op te pakken, heeft De Inzet een werkwijze ontwikkeld waarbij de interesses en talenten van deelnemers centraal staan. Deelnemers starten meestal met een ontdekkingstocht langs de verschillende activiteiten, raken aan de omgeving gewend en kunnen vervolgens aan de slag. Om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en arbeidsritme op te doen zijn verschillende interne vrijwilligersplekken opgezet. Daarna kunnen deelnemers doorstromen naar regulier vrijwilligerswerk en hun talenten en vaardigheden inzetten. De producten van De Inzet worden verkocht op markten en in de Wijkwinkel in het ASWA-gebouw in Appingedam.

Het bezoek van de Commissaris van de Koning werd afgesloten met een lunch bij de Basiliek. Vertegenwoordigers van de gemeenteraad waren daarbij aanwezig.Back to top button