College van B en W start met inloopuur voor inwoners

Appingedam – Het college van burgemeester en wethouders start vanaf maart met inloopuren. Daarmee wordt voor inwoners, organisaties en ondernemers in Appingedam een extra mogelijkheid geboden om met het college in gesprek te gaan. Heeft u een idee, vraag of probleem waar u met  een van de leden van het college van B&W over wil spreken? Burgemeester Anno Wietze Hiemstra, wethouder Annalies Usmany-Dallinga en wethouder Lea van der Tuin-Kuipers gaan graag het gesprek met u aan.

Burgemeester Hiemstra over het initiatief: “We merken dat inwoners een toenemende behoefte hebben om rechtstreeks met ons in contact te komen. Dat is niet vreemd gezien de onderwerpen waar de Damsters mee te maken hebben: de versterkingsopgave, de herindeling, de energietransitie etc. Ik hoop dat we op deze manier een luisterend oor kunnen bieden en zo mogelijk een helpende hand. Daarnaast is het voor ons ook goed om te horen waar de inwoners tegenaan lopen of welke ideeën er leven. We zijn ook een digitaal spreekuur aan het voorbereiden. Wanneer hierover meer duidelijk is zullen we dit ook naar buiten brengen”.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om buiten het inloopuur om een afspraak te maken met een bestuurder.

Locatie in de stad
Het inloopuur wordt om de twee weken gehouden in het Raadhuis aan de Wijkstraat in Appingedam of op een andere locatie in de stad zoals Kabzeël, de ASWA of Damsterheerd. De locatie en tijdstip wordt vooraf bekend gemaakt op de website van de gemeente Appingedam, via de social mediakanalen en in de stadsberichten in de Eemslander.

Bij het eerste inloopuur op dinsdag 12 maart van 13.30-14.30 uur zal het college voltallig aanwezig zijn in het Raadhuis, Wijkstraat 36 in Appingedam. Inwoners kunnen hun komst tijdens het inloopuur aankondigen via het bestuurssecretariaat: telefoon: 0596-691202. Zonder afspraak binnen lopen, mag ook.

Back to top button