College Appingedam tevreden met doorgaan versterken 850 woningen

Appingedam – Op maandag 2 juli 2018 heeft de Mijnraad aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken het advies aangeboden over de veiligheidsrisico’s van de gaswinning en de versterkingsopgave.  De minister heeft aangegeven dit advies over te nemen.

Aansluitend is maandag tussen de minister en de bestuurders uit de regio Groningen overleg gevoerd over de woningen die eerder aangemerkt zijn voor versterking.

Vandaag heeft de Ministerraad daarover besloten dat de 1588 woningen waarvoor al een versterkingsadvies klaarligt, toch worden aangepakt. Een groot deel van deze woningen (850) ligt in Appingedam.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra : “Ik ben blij dat het gelukt is om de aanpak van de 1588 woningen, waarvan er 850 in Appingedam staan, overeind te houden. De regio heeft zich sterk gemaakt voor het doorgaan van deze groep woningen, omdat  bij de inwoners verwachtingen zijn gewekt. Gelukkig komt er nu meer duidelijkheid voor deze inwoners die al te lang in onzekerheid hebben verkeerd.” 

Overige versterking
Duidelijk is dat het versterken van de woningen in Opwierde-Zuid doorgaat . De voorbereidingen zijn in een vergevorderd stadium. Hoeveel en hoe de versterking van de overige woningen uitgevoerd wordt, zal na september duidelijk worden.

Back to top button