ChristenUnie Eemsdelta op werkbezoek energiecoöperatie Zonnedorpen

Zijldijk – Zaterdagochtend bracht de fractie van ChristenUnie Eemsdelta een bezoek aan energiecoöperatie Zonnedorpen, gevestigd aan de Fivelweg 47 in Zijldijk. De coöperatie opereert vanuit een gerenoveerd pand, uitgerust met diverse energiebesparende snufjes, waar verschillende activiteiten plaatsvinden.

Kees Molenaar, projectleider en secretaris, legde uit: “Naast het opwekken van energie zijn we actief bezig met het verduurzamen van onze omgeving. We voorzien bewoners van advies over energiebesparende maatregelen en werken samen met kennisinstituten en bedrijven om energieopslag te optimaliseren, zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Ons doel is om woningen uiteindelijk aardgasvrij te maken.”

Tijdens een presentatie werden de fractieleden bijgepraat over de resultaten en voortgang van verschillende projecten. Ze kregen praktische demonstraties te zien van energiebesparende maatregelen, variërend van eenvoudige oplossingen zoals radiatorfolie tot een scala aan warmtepompen en de combinatie van een 10Kw thuisbatterij met zonnepanelen. Ook werden enkele warmtepompen in werking getoond.

Al met al was het een zeer leerzame ochtend voor de fractieleden. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: https://zonnedorpen.nl/

Back to top button