Chorfestival op zaterdag 17 september

Delfzijl – Het Ostfriesischer Chorverband uit Ihlow (Duitsland) viert dit jaar haar 160-jarig bestaan. Om dit te vieren, vinden verspreid over het hele jaar diverse koorprojecten plaats, waaraan ook Nederlandse koren meedoen. Het hoogtepunt van dit jaar is het evenement in Delfzijl op 17 september.

Onder het motto “Nachbarn ohne Grenzen” ontmoeten Duitse en Nederlandse koren elkaar op deze dag. Het programma omvat twee evenementen. Om  16.00 uur vindt een concert plaats in de Kruiskerk in Delfzijl en om 19.00 uur een optreden op de dijk.

Concert in de Kruiskerk
Hier doen 5 koren met 140 zangers aan mee. Er zijn bestuurders uit Duitsland en Nederland. Wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta houdt een korte toespraak in de Kruiskerk. De deelnemende koren zijn: Shantykoor De Magellan Singers uit Delfzijl, The Lady Pirates uit Winschoten en uit Duitsland: Singgemeinschaft uit Rhauderfehn, Feierabend uit Klein-Remels  en  Männerchor Völlenerfehn. 

Optreden op de dijk
Om 19.00 uur wordt op hetzelfde moment in Delfzijl (op de dijk) en in Knock door alle deelnemende koren gezamenlijk het lied “Singen ist Sauna für die Seele” gezongen. In Knock doen 4 koren met 85 zangers mee aan het Chorfestival. Op het schip de ‘Warsteiner Admiral’ (dat tijdens het zingen op de dijk om 19.00 uur tussen Delfzijl en Knock over het kanaal vaart) 7 koren met 200 zangers. Voor veel zangers is dit het hoogtepunt van de dag. Tijdens het zingen zwaaien de koorleden op al deze locaties met zaklampen naar elkaar, waardoor de verbinding met de Nachbarn ook te zien is.

In totaal doen 0p 17 september 16 koren met ongeveer 425 zangers/zangeressen aan het Chorfestival mee.

Back to top button